Postup při gélových nehtech

30.01.2011 22:28

1.Připravte si důkladně svoje přírodní nehty.Zapilujte jemně celý povrh nehtu,zbavíte jej tím mastnýho povrchu. Zatlačte si přebytečnou kůžičku,zkraťte přírodní nehet a spilujte jej zhruba podle tvaru,který má vnitřní oblouk vašeho typu.

 

2.Změříme si a připravíme  umělé tipy.Musí přesně sednout na přírodní nehet.Nesmí být ani menší,ani větší.Když nemůžem najít vyhovující tip,vezmeme si nejbližší větší a jemně ho zbrousíme po stranách.

3.Celé nehty odmastíme odmasťovačem(nail prep).

4.Nalepíme tipy.Na perfektní přilepení tipů přijde časem každá z vás.Nanášejte dostatečnou vrstvu lepida. Netlačte na tip silou..Snažte se tip přilepit obloukovým pohybem.Nebudou se vám dělat vzduchové bublinky.

5.Zkrátíme tipy na požaovanou délku.Zabrousíme přechod mezi tipem a vlastním nehtem do ztracena.

6.Naneste ulra bond pouze na přírodní nehet.Nedotýkeje se bondem ani kůže,může být agresivní a vyvoat alergickou reakci,ani umělého tipu. Ten by se mohl narušit a gel vám pak nepřilne.

7.Ultrabond nechte cca 1 minutu zaschnout. Poté začínáme z první fázi gelu(podkladový,základní gél).Nanášime tenkou vrstvu gélu a necháme každý nehet postupně vytvrdit v UV lampě cca 2 minuty.

8.Aniž bychom setřeli povrh,začínáme s druhou fází (stavební,modelovací gél).Jste li začátečnice,nelepší je nanášet gél v několika tenších vrstvách,než dosáhnete požadované tloušťky.Každou vrstvu dávame zapéct na cca 2-3 minuty zvlášť. Jednotlivé vrstvy nestíráme.Poslední vrstvu pak necháme v UV lampě cca 5 minut.

9.Povrch setřeme lihovým čističem nehtů.

10.Nehet zpilujeme na povrchu jak podélně,tak příčně do dokonalého tvaru.

11.Celý povrh vyleštíme leštěnkou.

12.Nazdobíme nehet dle vlastní fantazie.(francouzská manikura atd.)

13.V poslední fázi naneseme top,vrchní gél  v tenké vrstvě.Dáme zapéct na 4-5 minut.Setřeme povrh odmašťovačem a nehty jsou hotové.

I tady platí,že "opakování je matkou moudrosti. Když se vám nehty napoprvé nepodaří podle představ,nevěšte havu. nechte je odrůst a za dva-tři týdny hurá na nové...Hodně šťestí..Z